latinica  ћирилица
18/11/2018 |  13:16 | Аутор: РТС

Тадић: Да овјеримо пролаз; Рајковић: Побједа и у уторак

Српски фудбалер Душан Тадић и голман Предраг Рајковић поручили су да је и поред осцилација најважнија побједа над Црном Гором (2:1) и да преостаје да се заврши посао против Литваније за потврду прве позиције у групи Лиге нација. Србија у уторак игра са Литванијом на стадиону Партизана од 20.45 у посљедњој утакмици групе.
Фудбалери Србије - Фото: РТС
Фудбалери СрбијеФото: РТС

Србија је послије одличног полувремена имала 2:0, уз промашен пенал Александра Митровића, али је у наставку морала да брани резултат након што је Стефан Мугоша унио неизвјесност 20 минута прије краја.

"У другом дјелу Црна Гора је кренула на све или ништа, ми смо се мало опустили и ушли у беспотребну панику. Грешкама смо им дали елана да помисле да могу до ремија... Има доста ствари да се исправи, али и позитивних из првих 45 минута", рекао је Тадић новинарима послије утакмице.

Везиста Ајакса објашњава да су "орлови" у другом полувремену беспотребно промијенили стил игре.

"Безвезе смо "лупали" лопту, без потребе. Требало је да останемо мирни и тражимо игру кроз пас. У другом смо ментално пали, јер смо угрозили резултат и то не треба да се дешава. Сада имамо Литванију и да овјеримо пролаз".

Голман Рајковић, који је мијењао повријеђеног Марка Дмитровића, одрадио је добар посао са неколико запажених интервенција.

"Мало смо се повукли у другом полувремену, ја сам само одрадио свој посао. Драго ми је да смо побиједили и тако мора да буде и у уторак", рекао је Рајковић.

Некада најбољи млади чувар мреже на свијету признаје да је екипа пала и повукла се у другом дијелу.

"Нисмо смјели то да дозволимо, али нису ни они створили неке стопостотне шансе. Морамо да будемо концетрисани свих 90 минута, а не само у првом полувремену. Било нам је јако важно да добијемо и сада смо веома близу да будемо први у групи", закључио је Рајковић.