latinica  ћирилица
18/11/2018 |  16:27 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

"Позитивне снаге Српске" почеле кампању "Прикључи се"

Покрет "Позитивне снаге Српске" почео је кампању "Прикључи се" и оснивање "Позитивне омладине". Кампања "Прикључи се" трајаће наредних пет до шест мјесеци са циљем да се отворе врата за нове чланове.

"Позитивне снаге Српске" свој досадашњи рад базирао је на културној, духовној и просвјетној обнови Републике Српске.

Најавили су и неке од активности које планирају да спроведу у наредном периоду.

"Основна порука данашње конференције за медије јесте да промовишемо идеју, односно кампању "Прикључи се" и да од данас кренемо снажно и опредјељено ка оснивању "Позитивне омладине", рекао је Далибор Рачић из овог Покрета.

Циљ покрета "Позитивне омладине" је окупљање што више младих чланова на једно мјесто како би се дало више значаја друштвеном активизму младих. У овом покрету млади ће унијети нову енергију и идеје које су неопходне за напредак Републике Српске.

"Треба нам акција и подршка свих људи који дјеле са нама визију и ова размишљања, и који желе да у наредном периоду буду дио једне велике лијепе и позитивне приче", наводи Милош Ковачевић из "Позитивних снага Српске".

Из "Позитивних снага Српске" подсјетили су нас да су на протеклим изборима своју подршку дали за кандидате Жељку Цвијановић и Милорада Додика, те не крију задовољство због њихове побједе и будуће сарадње.

"Драго нам је што су побједили и сад нам предстоји четири године рада. Треба да заврнемо рукаве, да сложно и заједно кренемо напријед, да спустимо тензије и да се окренемо раду и бољитку цијеле Републике Српске", наглашава Далибор Рачић, активиста Покрета.

Из "Позитивних снага Српске" закључују да ће наредни период дефинитивно бити период активизма и да ће омладина у великој мјери придонијети промјенама и напретку Републике Српске.