latinica  ћирилица
19/11/2018 |  08:12 ⇒ 15:12 | Аутор: РТРС

У Требињу премијерно приказан филм "Јужни ветар"

Филм "Јужни ветар" редитеља Милоша Аврамовића премијерно је приказан у Требињу.
"Јужни ветар", премијера у Требињу - Фото: СРНА
"Јужни ветар", премијера у ТребињуФото: СРНА

Премијера, којој су присуствовали и неки од актера филма била је посебно емотивна јер је у овом филму покојни Небојша Глоговац, који је рођен у Требињу, остварио посљедњу филмску улогу.

Сала бисокопа у Требињу била је пуна , а публика је с великом пажњом и позитивним реакцијама одгледала ову урбану крими-драму. Са посебним поштовањем актери филма говорили су о великом, и како кажу, бесмртном колеги, Небојши Глоговцу.

- Он је једна величина која ће и нама и генерацијама које долазе увијек бити узор и вјероватно посљедњи велики глумац који је понио епитет "југословенски", рекао је Миодраг Радоњић, глумац.

Глумац Милош Петровић нагласио је да је имао срећу да ради заједно са Глоговцем и додао "схватио сам да је не само да је велики глумац, него и људска величина".

Радња филма, смјештена у београдски крими-миље, носи посебну поруку и својеврсно упозорење , нарочито за млађи дио публике.

"Трудили смо се да порука буде таква да тако не треба да се живи, рекао је он.

Публици у Требињу поклонили су се неки од главних глумаца филма, међу којима Срђан Тодоровић, Миодраг Радоњић, Јована Стојиљковић, и дебитант Лука Грбић.

Филм "Јужни ветар" за мање од пола мјесеца приказивања већ је оборио рекоде гледаности у биоскопима у региону, и до сада га је погледало више од пола милиона посјетилаца.

Филм је до сада приказан на четири фестивала, на којима је освојио укупно осам награда: четири у Нишу и по двије у Лесковцу и Младеновцу.