latinica  ћирилица
19/11/2018 |  12:10 ⇒ 13:12 | Аутор: СРНА

Петровић се опростио са одборницима, сутра преузима нову дужност

Градоначелник Требиња Лука Петровић рекао је да још данас остаје на овој функцији и да сутра преузима нову дужност као вршилац дужности генералног директора "Електропривреде Републике Српске".
Лука Петровић - Фото: СРНА
Лука ПетровићФото: СРНА

Он је додао да је овим поводом дошао у Скупштину града да се опрости од градских оборника и директора јавних установа.

Петровић је у обраћању подсјетио да је локална управа, коју је он предводио, у протеклом периоду створила добру радну атмосферу, подмладила Градску управу, формирала функционалне мјесне заједнице, направила средњорочни план капиталних инвестиција и покренула 32 социјална програма, те да су имали и добру сарадњу са Епархијом захумско-херцеговачком.

Поручио је да његова врата на новој дужности остају отворена свима из Градске управе за све што им буде требало.

Петровић је напоменуо да га ја изборни резултат делегирао на нову дужност, додавши да сматра да ће на новој функцији успјети и више да помогне Требињу и Херцеговини.

Додао је да ће вршилац дужности градоначелника бити његов досадашњи замјеник Мирко Ћурић, те да би избори требало да буду расписани у законском року од 90 дана и очекује да ће то проћи у мирној атмосфери.

Надзорни одбор "Електропривреде Републике Српске" је у петак, 16. новембра, именовао Луку Петровића за вршиоца дужности генералног директора овог предузећа, након што је оставку на ову дужност, из личних разлога, поднијела Радмила Чичковић.