latinica  ћирилица
19/11/2018 |  13:42 ⇒ 15:02 | Аутор: СРНА

Подигнута оптужница против Амира Мехића

Тужилац Тужилаштва Посавског кантона Иванка Станић рекла је Срни да је подигла оптужницу против Амира Мехића, не наводећи за шта га она терети у случају напада на начелника општине Вукосавље Борислава Ракића у мјесту Горњи Свилај.
Судија - Фото: илустрација
СудијаФото: илустрација

"То вам не могу рећи док суд не потврди моју квалификацију до потврђивања оптужнице. Она може бити враћена на поновно уређивање, а квалификација дјела није у надлежности Тужилаштва. Коначну оцјену о томе доноси суд", изјавила је Станићева.

Она је потврдила да је Ракића прошлог петка упознала о даљем током кривичног поступка и да је оптужница послата суду на потврђивање.

Начелник општине Вукосавље Борислав Ракић нападнут је 30. августа када је на њега пуцано из ватреног оружја са локалитета Долаће у мјесту Горњи Свилај док је био на скутеру на ријеци Сави. У изјави полицији Ракић је рекао да је на њега пуцао Амир Мехић, којег познаје.

Он је навео да је из ловачке пушке пуцано на четири особе, те да се инцидент десио у Горњем Свилају, гдје углавном живе Срби повратници и да је огорчен због овог напада.

"Сматрам да као начелник општине Вукосавље имам публицитет који други људи немају, па се онда питам - шта се дешава са Србима у ФБиХ и каква се порука овим шаље српским повратницима у ФБиХ", рекао је Ракић након напада и додао да, срећом, у нападу нико није повријеђен.