latinica  ћирилица
19/11/2018 |  16:43 ⇒ 20/11/2018 | 09:22 | Аутор: РТРС

Лука Петровић од сутра в.д. директора "Електропривреде Српске"

Лука Петровић од сутра више није градоначелник Требиња. Сутра ступа на нову функцију- вршиоца дужности генералног директора Електропривреде Републике Српске .

До провођења ванредних избора за градоначелника Требиња који би требало да се одрже у року од 90 дана функцију првог човјека града обављаће досадашњи замјеник Луке Петровића Мирко Ћурић.

Лука Петровић се данас , на редовној сједници Скупштине града емотивно опростио од својих сарадника, уз поруку свима да ће без обзира на нову функцију и даље бити уз градску управу, њене руководиоце, а све за добробити становника града.

Истакао је да је за двије године свог градоначелничког мандата са својим сарадницима успио да уради много. Унаприједи организацију рада у градској управи, повећа стандарде и креира радну атмосферу, реорганизује и направи функционалне мјесне заједнице , покрене инвестициони циклус, оствари квалитетну комуникацију са владама Српске и Србије.

- Дошли смо до 32 породична програма којима смо помогли многим људима који до сада нису имали ни једну марку помоћи, покренули 52 инвестиције. Ово треба наставити на исти начин, рекао је Петровић.

На челу градске управе до провођења ваннредних избора биће досадашњи замјеник Луке Петровића, Мирко Ћурић. Питање које занима све Требињце јесте ко ће бити кандидати за новог градоначелника. О именима данас нико није говорио. Из овдашњег СНСД кажу да би, као и до сада, требало да са коалиционим партнерима имају заједничког кандидата.

Из требињске опозиције кратки одговори на питање какви су им планови за већ извјесне ванредне изборе за градоначелника Требиња.

- Сачекаћемо званичну одлуку Централне изборне комисије о расписивању ванредних избора и онда ћемо се одредити по том питању са осталим опозиционим партијама и да кажем удружењима у Требињу, рекао је Видомир Бегенишић из СДС-а.

Саша Борјан из ПДП-а истакао је да ће направити заједнички састанак са СДС-о гдје ће разговаратии и дефинисати јасне иницијативе које ће опозиционе снаге у Требињу да имају.

Опроштај Луке Петровића од градске управе и сарадника засјенио је тачке дневног реда о којима се данас расправљало. Ипак све су усвојене, а међу њима и нацрт другог ребаланса буџета града у износу од 27 милиона 690 хиљада марака, што је за 4,45 одсто мање у односу на раније ребалансирани буџет.

Усвојен је и нацрт буџета за 2019. годину у износу од 27 милиона 630 хиљада марака, што је 5,89 одсто више од плана буџета за ову годину односно 4,65 одсто мање од износа по првом ребалансу.