latinica  ћирилица
19/11/2018 |  16:54 ⇒ 17:37 | Аутор: СРНА

Човић: Савјет министара могао би бити формиран до краја године

Предсједник Хрватске демократске заједнице БиХ Драган Човић изјавио је данас да би нови Савјет министара могао бити формиран до краја године.
Драган Човић - Фото: СРНА
Драган ЧовићФото: СРНА

Човић је на конференцији за новинаре након сједнице Предсједништва ХДЗ-а БиХ у Мостару рекао да се у суботу, 17. новембра, састао са предсједником СББ-а БиХ Фахрудином Радончићем и најавио сусрет са предсједником СДА Бакиром Изетбеговићем до краја седмице.

"Када је у питању српски народ, ту је све искристализовано, када је у питању бошњачки народ тражимо рјешења, нема коалиција – то су партнерства која треба реализовати", рекао је Човић.

Он је додао да ће ХДЗ спровести резултате избора тамо гдје резултати "могу бити спроведени".

"Све скупштине на кантоналном нивоу биће заказане у наредних седам-осам дана. Што се тиче наших разговора, ми смо са СНСД-ом завршили разговоре, договорили детаље, преузели одређене обавезе. Кад ће бити вријеме за медије, не знам. У Средњој Босни смо већ договорили формирање власти са СДА. Што се тиче федералног нивоа и нивоа БиХ, избјегли смо дефинисање датума јер смо жељели имати три партнера", рекао је Човић.

Он је истакао да проблем види у Дому народа. "Имамо врло прецизан став, Изборни закон мијења се искључиво кроз парламентарну скупштину", рекао је Човић.

Он је истакао да су све странке потенцијални партнери ХДЗ-а за формирање власти и да ХДЗ неће никога изричито одбијати.