latinica  ћирилица
19/11/2018 |  17:08 | Аутор: СРНА

Велико интересовање бициклиста за трку Београд-Бањалука

За учешће у 13. Међународној бициклистичкој трци Београд-Бањалука у априлу наредне године већ су пријављени такмичари из више од 20 земаља, што је готово максималан број екипа, рекао је предсједник Организационог одбора трке Владимир Куваља, који је данас посјетио Прњавор - домаћина једне од стартних етапа.
Дванаеста бициклистичка трка Београд - Бањалука - Фото: РТРС
Дванаеста бициклистичка трка Београд - БањалукаФото: РТРС

"Трка је ушла у прву категорију, што значи да долазе само најбољи такмичари из цијелог свијета", навео је Куваља, који је начелника општине Прњавор Дарка Томаша упознао о започетим припремама.

Он је подсјетио да је Прњавор више пута био пролазни циљ трке и да је као такав у два наврата проглашен за најбољи на рути.

"Наредне године, када ће трка Београд-Бањалука бити у најбољем издању и трајаће четири дана, ова општина ће бити домаћин једне стартне етапе", рекао је Куваља.

Етапе ове трке су од Београда до Власенице, од Власенице до Брчког, од Брчког до Теслића, а посљедња ће стартовати из Прњавора до Бањалуке.

"Ми смо ту да промовишемо бициклизам, али и општину Прњавор са свим њеним туристичким, спортским и свим другим потенцијалима", истакао је Куваља.

Помоћник министра за породицу омладину и спорт Републике Српске Драган Јаћимовић, који је присуствовао разговору, нагласио је да је ово манифестација од посебног значаја за Српску и трка која, осим спорта и бициклизма, промовише све потенцијале Српске.

"Влада Републике Српске и ресорно министарство подржавали су трку свих ових година и тако ће бити и наредне. Ова трка ће бити увод у Свјетско првенство у бициклизму 2021. године, које ће бити одржано у Српској", навео је Јаћимовић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш изразио је увјерење да ће ово бити одлична прилика да се промовишу сви потенцијали локалне заједнице.

"Имаћемо прилику да угостимо око 180 бициклиста из цијелог свијета и представимо им се на најбољи начин", поручио је Томаш.

Тринаеста Међународна бициклистичка трка Београд-Бањалука биће одржана од 18. до 21. априла.