latinica  ћирилица
19/11/2018 |  17:12 ⇒ 20/11/2018 | 07:46 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Радићу часно и одговорно свој посао (ФОТО/ВИДЕО)

Након што је новоизабрана предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић положила заклетву у Народној скупштини, у Палати Републике преузела је дужност од досадашњег предсједника Милорада Додика.

Церемонија је почела испред Палате Републике интонирањем химне "Моја Република", постројавањем свечаног вода Министарства унутрашњих послова Републике Српске и предајом рапорта Цвијановићевој, новом предсједнику Српске.

Милорад Додик, досадашњи предсједник Републике Српске рекао је да у Српској креће нови пут стабилности и јачања.

"Овдје сам провео осам година и драго ми је да смо очували Српску. Поносан сам јер сам имао тим који је чинила Жељка Цвијановић, министри, коалициони партнери, странка", навео је Додик.

Поносан је како каже што је у два мандата у континуитету био предсједник.

"Огормни су били напори да се уништи њен субјективитет, али нису успјели. Желим и новој предсједници исто то. Нећу имати нипшта против. Наставњамо заједно да радимо, ово није једноставна и лака битка, али смо показали да знамо да је водимо у интересу грађана Српске", рекао је Додик.

Жељка Цвијановић каже да јој је драго да је на овај начин заокружен један изборни циклус и да наставља одговорно да ради за бољу будућност грађана Српске.

"Радићу часно и одговорно свој посао. Односићу се према грађанима, Републици, институацијама са огромном пажњом", навела је Цвијановићева.

Каже да је увијек изазовно када послије Милорада Додика долазите на неку позицију. 

"Тако је било када сам постала и премијерка, али дјеловали смо као тим, и успјели у томе. Са Додиком као српским чланом Предсједништва БиХ ти изазови биће мањи", истакла је Цвијановићева. 

Примопредаји су присуствовали предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић и многи посланици новог сазива парламента, министри у Влади Српске, кандидат за мандатара за састав нове владе Републике Српске Радован Вишковић, представници дипломатског кора, као и политичког и јавног живота Српске.