latinica  ћирилица
19/11/2018 |  18:44 | Аутор: Index.hr

У Бајерну најављују велике чистке?

Њемачки великан налази се у великој резултатској кризи, која је зенит достигла поразом у великом дербију Бундеслиге са Борусијом Дортмунд, али како истичу у минхенском Бајерну, промјене би могло донијети доста тога позитивнога.
Бајерн Минхен - Фото: Getty Images
Бајерн МинхенФото: Getty Images

Под благословом клупске управе, тренер Нико Ковач селектираће екипу за будућност. Појединци, међу којима су и побуњеници и незадовољни, биће продани током надолазећег зимског и љетног прелазног рока, или ће по истеку важећег уговора крајем сезоне без одштете напустити баварску престоницу.

Билд тврди како је Нико Ковач према властитој визији сковао три категорије по којима ће се кројити Бајернова будућа екипа.

У првој категорији, као залог за будућност, уврштени су Мануел Нојер, Свен Улрих, Николас Суле, Јошуа Кимих, Леон Горецка, Тиаго, Цорентин Толисо, Кингслеy Цоман, Серге Гнабрy и Роберт Левандовски.
Под знаком питања су  Жероми Боатенг, Матс Хумелс, Давид Алаба, Ренато Санхес, Џејмс Родригез и Томас Милер.

Арјен Робен и Френк Рибери, као и Рафиња и Хави Мартинез, у посљедњој су категорији која подразумијева да споменути у Бајерн Минхену више немају будућност. Робену, Риберију и Рафињи крајем сезоне истичу уговори. Клупска је одлука да се они неће продужавати. Родригез се планира продати и очекује се зарада од 50 милиона евра.

Билд пише како Бајерн у екипу која тренутно вриједи 807,8 милиона евра, планира инвестирати око 200 милиона евра. На мети су стопери Бењамин Павард (Штудгарт) и Кевин Вогт (Хофенхајм), нападачи Лука Јовић и Анте Ребић (Ајнтрахт Франкфурт), те играч средине терена Каи Хавертз (Бајер Леверкусен) ускоро би могли започети Бајернову нову еру.