latinica  ћирилица
20/11/2018 |  08:36 ⇒ 12:03 | Аутор: Вечерње новости

Србија игра меч одлуке са Литванијом

Вечерас у 20.45 на стадиону Партизана Србија има прилику да побједом против Литваније, која има свих пет пораза, овјери прво мјесто на табели 4. групе Ц Лиге нација.
Фудбалска репрезентација Србије 2018. - Фото: B92
Фудбалска репрезентација Србије 2018.Фото: B92

Три побједе, два ремија, скоро сигуран корак кроз пет кола Лиге нација и дуел са апсолутним аутсајдером на крају који би донио много повластица.

Вечерас у 20.45 на Партизановом стадиону,  Србија има прилику да победом против Литваније, која има свих пет пораза, овјери прво мјесто на табели 4. групе Ц Лиге нација, и да у само једној ноћи направи најмање три добре ствари. Али, нажалост, вјероватно без Немање Матића и Александра Коларова.

Прво, "орлови" Младена Крстајића могу да са првог мјеста оду директно у Б Лигу нација и друго, да се лијепо опаре јер од УЕФА за овакав успјех стиже награда од више од два милиона евра.

- Опет имамо проблема са здравственим билтеном пред утамицу са Литванијом. Немања Матић добио је стомачни вирус, Александра Коларова мучи бол у недавно оперисаном прсту на нози. Послије суспензије због жутих картона у састав се враћа Милан Родић, љубомир Фејса се опоравио од повреде, па ће ти детаљи највјероватније и овај  пут утицати на стартних 11 против Литваније - поручује селектор Крстајић пред дуел у Хумској 1.

Један од замјеника капитена Душан Тадић открио је још један детаљ који у знатној мјери говори о умору у финишу Лиге нација.

- Мене је лични тренер буквално "крпио" посљедњих дана од болова у примицачу и потрудио се да ме опорави за двомеч Лиге нација. Надам се да ћемо побједом завршити наступ у овом такмичењу и доказати да смо били најбољи тим у нашој групи - каже Тадић.

Ас "Ајакса" и Александар Митровић  укупно су промашили три пенала у досадашњих пет мечева у Лиги нација, што је један од детаља који је обиљежио пут Србије.

- Дешавају се такве ствари. Био је то сплет околности које фудбал такође чине занимљивим. Надам се да ћемо и тај сегмент поправити, али много више од тих пенала је важније да побеђујемо и да смо на прагу да овјеримо прво мјесто на табели - додаје Тадић.

Литванија је стигла у Београд са пет пораза у пет утакмица Лиге нација и то, на врло симболичан начин, најављује шта их чека вечерас у Хумској 1.

- Сви су вјероватно већ уписали три бода на наш конто у овој утакмици, али их ми нисмо још освојили. Напомињем да је пред нама веома важан испит и схватамо га озбиљно. Не смије бити опуштања. Жао ми је што се у дијелу јавности креирала слика да су Црногорци, малтене, били близу изненађења на посљедњој утакмици у Београду. И ја сам одмах послије утакмице био можда мало више критичан на рачун наше игре у другом полувремену, али када сам поново погледао снимак, потпуно сам промијенио мишљење. Били смо доминантни, контролисали смо догађаје на терену. Пред нама је још 90 минута у којима морамо да докажемо свој квалитет, без обзира на то што је с друге стране терена, екипа која је посљедња на табели - додаје Крстајић.