latinica  ћирилица
20/11/2018 |  09:16 ⇒ 10:35 | Аутор: СРНА

Лука Петровић преузима дужност директора

Досадашњи градоначелник Требиња Лука Петровић данас ће преузети дужност вршиоца дужности генералног директора "Електропривреде Републике Српске".
Требиње - Лука Петровић - Фото: СРНА
Требиње - Лука ПетровићФото: СРНА

Надзорни одбор "Електропривреде Републике Српске" је у петак, 16. новембра, именовао Петровића за вршиоца дужности генералног директора овог предузећа, након што је оставку на ову дужност, из личних разлога, поднијела Радмила Чичковић.

Петровић је јуче, посљедњег дана на мјесту градоначелника, дошао у Скупштину града да се опрости од градских оборника и директора јавних установа.

Петровић је у обраћању подсјетио да је локална управа, коју је он предводио, у протеклом периоду створила добру радну атмосферу, подмладила Градску управу, формирала функционалне мјесне заједнице, направила средњорочни план капиталних инвестиција и покренула 32 социјална програма, те да су имали и добру сарадњу са Епархијом захумксо-херцеговачком.

Он је поручио да његова врата на новој дужности остају отворена свима из Градске управе за све што им буде требало.

Петровић је напоменуо да га ја изборни резултат делегирао на нову дужност, додавши да сматра да ће на новој функцији успјети и више да помогне Требињу и Херцеговини.

Он је додао да ће вршилац дужности градоначелника бити његов досадашњи замјеник Мирко Ћурић, те да би избори требало да буду расписани у законском року од 90 дана и очекује да ће то проћи у мирној атмосфери.