latinica  ћирилица
20/11/2018 |  10:01 ⇒ 13:56 | Аутор: СРНА

У десет мјесеци уништено више од 300 саобраћајних знакова

На подручју града Бањалуке у десет мјесеци уништено је или оштећено више од 300 саобраћајних знакова, десет саобраћајних огледала, шест свијетлећих саобраћајних знакова "мета", док је 30 стајалишних ознака потпуно уништено, а штета настала због уништавања саобраћајне сигнализације процјењује се на 80.000 КМ.
Бањалука -
Бањалука

У градском Одјељењу за саобраћај и путеве за Срну је речено да је само у посљедњих мјесец дана најмерно оштећено више од 50 саобраћајних знакова, при чему је, осим материјалне штете забиљежено и нарушавања безбједности свих учесника у саобраћају.

У ресорном одјељењу наводе да штета није настала усљед саобраћајних незгода већ су саобраћајне знакове намјерно уништили несавјесни појединци.

Саобраћајна сигнализација, како истичу у одјељењу, постала је предмет константног уништавања на разне начине, од исписивања графита, лијепљења наљепница, рушења, ломљења и тоталног уништавања, а у неколико случајева долазило је и до отуђивања појединих саобраћајних знакова, о чему је обавијештавана и полиција.

"Осим бројних упозорења, ове појаве немају тенденцију опадања, а посљедице овог вандалског понашања могу бити трагичне, са фаталнинм исходом", навели су у Одјељењу  за саобраћај и путеве.

Градска управа апелује да се сви одговорно односе према саобраћајној сигнализацији која представља заједничко добро и да свако уништавање знакова пријаве надлежном Одјељењу за саобраћај и путеве.