latinica  ћирилица
20/11/2018 |  11:09 ⇒ 11:55 | Аутор: СРНА

Једнократна помоћ поводом Међународног дана дјетета

Републички Јавни фонд за дјечију заштиту исплатиће данас, поводом обиљежавања Међународног дана дјетета, укупно 4.780 марака једнократних новчаних помоћи, и то за 54 дјеце близанаца 3.780 КМ и Центру за подршку породицама дјеце и особа са потешкоћама "Дајте нам шансу-Звјездице" из Бањалуке 1.000 КМ.
Јавни фонд за дјечију заштиту - Фото: РТРС
Јавни фонд за дјечију заштитуФото: РТРС

Ријеч је о исплати помоћи за све близанце из породица корисника права на додатак на дјецу који су рођени у периоду између манифестација Међународни дан дјетета прошле и ове године.

Помоћ се исплаћује невладиним организацијама које у овом периоду организују активности у сврху промоције права дјеце са потешкоћама у развоју и њиховим породицама, а које су се обратиле молбом за подршку, саопштено је из Фонда.

Осим једократних новчаних помоћи, поводом Међународног дана дјетета, одобрено је учешће у пројекту "Социјализација дјеце Републике Српске" за два представника првонаграђених савјета школе на конкурсу Омбудсмана за дјецу Српске и Републичког педагошког завода за израду паноа о дјечијим правима.

По овом основу у том пројекту  учествоваће троје дјеце побједника манифестације "Вишњићеви дани", која се одржава почетком новембра у Бијељини, и то за категорије литерата, рецитатора и бесједника, узраста основне школе.