latinica  ћирилица
20/11/2018 |  11:21 ⇒ 15:05 | Аутор: Б92

Дачић: Говорио сам им да се не брукају, јер ће доживјети дебакл

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић рекао је да приштинским властима ни аустријски канцелар Себастијан Курц, чију су подршку имали, није помогао да Косово уђе у Интерпол.
Ивица Дачић - Фото: СРНА
Ивица ДачићФото: СРНА

“Преко кога су хтјели у Интерпол, тако су и ушли“, рекао је Дачић на конференцији за медије одржаној након гласања у Интерполу, а у ком самопроглашено Косово није успјело да обезбиједи подршку за чланство у тој организацији.

Дачић се медијима обратио након предсједника Србије, који је иисход гласања у Дубајиу прокоментарисао у много умјеренијем тону.

“Ја немам обавезу да будем суздржан. Хоћу да кажем да је ово велика побједа Србије и српског народа. То је тај показатељ да се ништа не може урадити на силу и да се ништа не може урадити без договора са Србијом“, рекао је Дачић.

Према његовим ријечима, Косово је све покушало на силу, преко чланства у УНЕСКО, па све до чланства у Интерполу, протвно свим међународним правилима сматрајући да је довољно да им велике силе напишу захтјеве и да то пошаљу па ће сви подржати.

“Није вријеме да будемо у еуфорији. Ја сам ово причао одавно. Рекао сам им да се не пријављују да се не брукају, доживјеће дебакл. Хтио сам да их заштитим бруке, па нек се сада правдају свом народу“, истакао је Дачић.