latinica  ћирилица
20/11/2018 |  12:41 | Аутор: СРНА

Посланици упознати о правима, обавезама и раду Парламента

Семинар за посланике десетог сазива Народне скупштине Републике Српске одржан је данас у просторијама парламента на којем су посланици упознати правима и дужностима, те начину рада Народне скупштине.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

Тиме је настављена пракса коју је служба Народне скупштине спроводила и приликом почетка рада ранијих сазива парламента.

Позив је упућен свим посланицима са фокусом на оне који су први пут освојили мандат, а одазвало му се тридесетак посланика.

Служба Народне скупштине припремила је неколико презентација и информација које су обрађене и у водичу који ће бити подијељен свим посланицима десетог сазива парламента.

"Циљ је да народне посланике упознамо о њиховим правима и дужностима, најзначајнијим одредбама Пословника о раду Народне скупштине, а посебно смо нагласили дио који се односи на радна тијела у којима су активни посланици", рекао је генерални секретар Народне скупштине Српске Марко Аћић.

Према његовим ријечима, дио презентација посвећен је и јавности рада парламента, односно како посланици треба да информишу службу Народне скупштине о својим активностима и како да чувају углед и достојанство парламента.

Посланици су упознати и о раду конференцијског система који ће користити у Народној скупштини.

Посланик Уједињене Српске Милан Петковић, који је први пут освојио мандат у Народној скупштини, истакао је да су стекли специфична знања и информације о раду парламента.

"Надам се да ћемо сви нова знања на најбољи могући наћин примијенити у пракси током рада у Народној скупштини", каже Петковић. /