latinica  ћирилица
20/11/2018 |  13:44 ⇒ 13:56 | Аутор: СРНА

Богданић: Уговор о изградњи болнице у Добоју до краја новембра

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић изјавио је да би уговор о изградњи новог болничког објекта у Добоју требало да буде завршен до краја новембра, након чега ће услиједити договор са извођачем радова о званичном почетку изградње.
Добој - Богданић, посјета болници "Свети апостол Лука - Фото: СРНА
Добој - Богданић, посјета болници "Свети апостол ЛукаФото: СРНА

Богданић је данас, током посјете болници "Свети апостол Лука", навео да је повод његовог доласка договор у вези са потписивањем уговора о изградњи болнице, с обзиром на то да су прошли сви жалбени рокови.

"Уговор који је био саставни дио тендерске документације послали смо Правобранилаштву на мишљење, након чега ћемо ићи на потписивање уговора и изградњу болнице. Очекивали смо да ће се то десити раније, али све се завршило у неком разумном року и неће значајно утицати на пролонгирање рока изградње", рекао је Богданић новинарима у Добоју.

Он је напоменуо да је планирани рок изградње три године, да ће коштати 88,5 милиона КМ без ПДВ-а и да је бруто површина објекта 28.000 метара квадратних, оцијенивши да ће то бити једна од најмодернијих болница што, како је рекао, грађани Добоја и заслужују.

Богданић је подсјетио да ће добојску болницу градити конзорцијум који чине двије кинеске компаније "Чајна синофарм интернешнел корпорејшн" и "Шан си констракшн инвестмент груп".

Градоначелник Добоја Обрен Петровић рекао је да ће град урадити све из своје надлежности да би се омогућио почетак изградње, подсјетивши да је обезбијеђена локација и потребна документација.

"За нас је велика ствар да што прије почне изградња. Бојали смо се да ће се рјешавање жалбе одужити, али сад очекујемо потписивање уговора до почетка децембра и постављање камена темељца", истакао је Петровић.

Директор болнице Милорад Живковић рекао је да су и болница и град спремни за постављање камена темељца.

"То жељно очекују сви радници и грађани добојске регије, којих је више од 200.000, који користе наше услуге", рекао је Живковић и нагласио да је ово највећи посљератни пројекат у Добоју.