latinica  ћирилица
20/11/2018 |  15:53 ⇒ 18:48 | Аутор: РТРС

Добој: Уговор о градњи нове болнице на столу, потпис до краја новембра

Уговор о градњи нове болнице у Добоју требао би бити потписан до краја новембра или почетком децембра. Објекат вриједан више од 80 милиона марака, финансираће Влада Српске, а градиће кинеска компанија Цинофарм.

Болницу у Добоју градиће Кинези, а управо тако одлучено је након завршеног тендерског жалбеног поступка. Чека се потписивање уговора.

- Очекујем да ће уговор бити завршен до краја мјесеца и након тога ћемо се договорити са извођачем кад ћемо то озваничити. Уговор који је био саставни дио послали смо Правобранилаштву на мишљење и након тога ћемо ићи на закључивање уговора и почетак градње болнице - поручио је Драган Богданић, министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске.

Болница и град Добој, свако из своје надлежности, окончали су све припреме за почетак градње. Када ће она почети зависи од извођача, a пројекат и неопходна документација, као и локација, спремни чекају камен темељац.

-Болница је сигурно спремна, град Добој такође, да се постави камен темељац и тиме свечано отворе радови на новој здравственој установи овдје у Добоју која је друга по величини у Републици Српској - истиче Милорад Живковић, директор ЈЗУ Болница „Свети апостол Лука“ Добој.

Градоначелник Добоја Обрен Петровић истиче да је ово велика ствар за сам град, али и цијелу регију.

-Оно што ја могу рећи као градоначелник јесте да ћемо у наредном периоду урадити, а и до сада смо радили, све што је у нашој надлежности,тако да сматрам да је за нас велика ствар да се почне што прије са радовима. Плашили смо се да жалбе неће трајати дуже, али све је на крају добро испало - каже Петровић. 

Болница, чија је вриједност око 80 милиона марака, требала би да буде саграђена у року од три године. Градиће се на површини од око 28.000 метара квадратних, имаће све специјалистичке службе и биће опремљена савременом опремом.