latinica  ћирилица
20/11/2018 |  15:55 ⇒ 21:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Тодорић платио кауцију од милион евра за излазак из затвора

Бивши власник "Агрокора" Ивица Тодорић положио је кауцију од милион евра (7,5 милиона куна) којом, према прошлонедјељној одлуци ванрасправног вијећа, може да замијени истражни затвор у коме се налази.

У загребачком Жупанијском суду се сазнаје да је кауција уплаћена на судски рачун, те да је за 15 сати заказано рочиште на које ће Тодорић бити доведен из Реметинца гдје се налази од изручења Хрватској, пренијела је Хина.

Тодорић ће се на том рочишту обавезати да ће се одазивати на судске позиве, а мораће да преда и пасош, казао је портпарол суда Крешимир Девчић.

Уз полагање пасоша, Тодорић на слободи без судског одобрења неће смјети да напушта Загреб, своје мјесто пребивалишта.

Тодорића ће након рочишта из суда вратити у Реметинец, гдје ће се раздужити, а потом изаћи на слободу, највјероватније у касним послијеподневним или вечерњим сатима.

Ванрасправно вијеће загребачког Жупанијског суда је 15. новембра закључило је да Тодорић може истражни затвор замијенити мјерама опреза и кауцијом од 7,5 милона евра у готовини, а његова одбрана је раније тврдила да толико новца немају.

Тодорић је заједно са својим синовима Иваном и Антом, али и дванаесторо Агрокорових менаџера те ревизора осумњичен због незаконитог прибављања више од милијарду куна из "Агрокора".

Истрага је накнадно проширена и због зајмова што их је инвестицијски фонд "Nexus Private Equity Partner" преко твртке "Nexus" улагања дао Агрокору.