latinica  ћирилица
20/11/2018 |  16:02 ⇒ 22:38 | Аутор: РТРС

Градишка: Општина помогла петорицу произвођача почетника

Општина Градишка у оквиру МЕГ пројекта-подршке локалним заједницама у области економије, екологије и локалног развоја, подржала је петорицу почетника у пословању који се баве производним дјелатностима.

Иван Иваштанин прије годину дана покренуо је производњу ЦНЦ машинама. Помоћ ће искористити за набавку неопходног алата.

- Добићу опрему која ми је неопходна за даљње пословање с обзиром да сам доста послова одбијао, јер нисам имао чиме да радим - каже Иваштанин.

Драган Ђукановић одлучио се да уз производњу конзумне рибе и рибље млађи улаже у развој сеоског туризма и спортског риболова. Средства ће искористити за повећање производње.

- Најважнији од свега су ареатори који служе за производњу кисеоника и тиме се побољшава квалитет и процес прираста рибе и одржавања квалитета воде и због тога то је једна од најбитниј ставки у овој врсти производње - напомиње Драган Ђукановић из Трошеља.

Средства за подршку локална власт је обезбиједила уз помоћ швајцарске владе у оквиру МЕГ пројекта који реализује Развојни програм Уједињених нација.

- Вриједност овог пројекта је 100.000 марака. Пола, односно 50.000 марака финасира општина Градишка, а исто толико и Мег пројекат - поручила је Драгана Илић, шефица Службе начелника општине Градишка.

Корисници су у набавци неопходне опреме и средстава за рад учествовали са 20 процената властитих средстава.