latinica  ћирилица
20/11/2018 |  16:10 | Аутор: СРНА

Босанчић: ДНС са пензионерима нема будућност

Секретар бањалучког Градског одбора ДНС-а Боран Босанчић изјавио је данас за Срну да је одлука Предсједништва ДНС-а да из чланства странке искључи неколико високих страначких функционера и да распусти Градски одбор Бањалука у стилу одлука које су донесене у посљедњих седам дана и да је то политика потпуне дезоријентисаности која води странку на слијепи колосијек.
Боран Босанчић (Фото:Глас Српске) -
Боран Босанчић (Фото:Глас Српске)

Говорећи о именовању Повјереништва за Бањалуку на челу са Станком Станићем и изјави предсједника ДНС-а Марка Павића да желе да сачувају аутохтони ДНС, Босанчић је истакао да му није јасно како аутохтони ДНС могу да представљају људи који су већином пола године или годину у странци, а сви мање од двије године.

- Станко Станић није активан у ДНС-у 12 година, а Мира Поповић и Остоја Барашин су у пензији, као и предсједник странке Марко Павић, и могуће је очекивати да на сљедећим изборима парола ДНС-а буде "Са пензионерима у сигурну будућност" - рекао је Босанчић.

Коментаришући одлуку о распуштању Градског одбора Бањалука, Босанчић је истакао да ништа није завршено до сједнице Главног одбора ДНС-а и да ће наставити да се боре.

- Повјереништво које је формирао Павић по свом личном нахођењу може да потврди све - и оно што јесте и што није нормално. Очекујемо од Главног одбора да схвати озбиљност ситуације и да стави ван снаге одлуке Предсједништва странке како би ДНС остао јединствен - истакао је Босанчић.

Према његовим ријечима, одлука о распуштању Градског одбора Бањалука је и дио досадашњих настојања да Приједор константно буде најдоминантнији.

- Чињеница је да је на посљедњим парламентарним изборима Бањалука имала већи број гласова него комплетна приједорска регија, иако двије трећине функционера долазе из Приједора, а из Бањалуке није долазила ни петина укупног броја функкционера. Очито је да неки не могу да опросте што смо имали бољи резултат од њих и што смо на тај начин показали да ДНС станује у Бањалуци - каже Босанчић.

Он је истакао да у овом моменту нико не може знати када би могла да буде одржана сједница Главног одбора ДНС-а с обзиром на то да је заказује предсједник странке.

- Вјерујем да Павић неће хтјети да закаже сједницу Главног одбора јер није могуће обезбиједити било какво сучељавање демократије у руководству странке, али ми не искључујемо ни одржавање Скупштине ДНС-а. Врло брзо ће реаговати многе локалне организације. Предсједништво које се одродило од свог чланства и бирача не може да буде прихваћено на овај начин - истакао је Босанчић.

Оцијенио је да је очито да је на овај начин изабрана политика потпуне изолације.

- ДНС нема ниједног озбиљног коалиционог партнера и повјерење у било кога и посланички клуб дјелује блиједо и интертно. Не зна се да ли ДНС представља позицију или опозицију и то се зове политика слијепог колосијека - нагласио је Босанчић.

Предсједништво ДНС-а одлучило је данас у Бањалуци да из странке буду искључени Споменко Стојановић, Споменка Стевановић, Недељко Чубриловић, Дамир Ћопић и Милан Дакић, те да распусти Градски одбор у Бањалуци и именује повјереништво у том граду са Станком Станићем на челу.