latinica  ћирилица
20/11/2018 |  16:32 | Аутор: РТС

Нели Михаиловић награда "Раша Плаовић"

Глумици Нели Михаиловић припала је награда "Раша Плаовић" за 2018. годину за улогу Данице Чворовић у представи "Балкански шпијун", у режији Татјане Мандић Ригонат и продукцији Народног позоришта у Београду, саопштио је жири.
Народно позориште у Београду (Фото: Wikipedia/Darko Gajić) -
Народно позориште у Београду (Фото: Wikipedia/Darko Gajić)

Жири, у коме су били Александра Гловацки, Борка Требјешанин Голубовић, Славко Милановић, Игор Бојовић и Олга Одановић одлуку је донио једногласно.

За награду су били предложени и Небојша Дугалић за улогу Проке Пурића у представи ''Ожалошћена породица'' у режији Јагоша Марковића, Душанка Стојановић Глид за улогу Ђуре у представи ''Балкански шпијун'', Софија Јуричан за улогу Хане у представи ''Режим љубави'', у режији Бојана Ђорђева, Борис Исаковић за улогу Господина Р у представи "Зашто је полудео господин Р?" у режији Боба Јеличића.

Међу кандидатима су били и Анита Манчић за улогу Надежде у представи "Врат од стакла" у режији Јагоша Марковића, Светозар Цветковић за улогу Михаила Александровича Ракитина у представи "Мјесец дана на селу" у режији Иве Милошевић, Ненад Јездић за улогу Кантора у представи "Краљ Бетајнове" у режији Милана Нешковића, Весна Тривалић за улогу Светлане у представи "Врат од стакла", Јелисавета Сека Саблић за улогу Богданке у представи "Врат од стакла".

Предложени су и Мирјана Карановић за улогу Наталије Петровне у представи "Мјесец дана на селу", Љубомир Бандовић за укупан глумачки допринос, са посебним освртом на улогу Илије Чворовића у представи "Балкански шпијун", Даница Ристовски за улоге Ане и Миронихе у представи "Посљедњи рок" у режији Валерија Кирилова и Ана Софреновић за улогу Зојке у представи "Зојкин стан" у режији Наташе Поплавске.

Ова награда биће уручена Нели Михаиловић 22. новембра на прослави Дана Народног позоришта.