latinica  ћирилица
20/11/2018 |  18:35 ⇒ 20:40 | Аутор: РТРС

Хуманитарна акција за РВИ Радомира Ђерића

Радомиру Ђерићу из Котор Вароша, добровољцу Војске Републике Српске, коме су ампутиране обје ноге, потребна је помоћ.

Радомир Ђерић добровољно се јавио у Војску Српске и ишао да ствара Републику. Ратна дејства, ровови, смрзавања оставили су посљедице. Неколико година након рата доживио је два инфаркта, оболио од дијабетеса, а онда су му ампутиране обје ноге.

- Сада живим овдје са сином у стану, на трећем спрату, и нисам у могућности да излазим на улицу, само кад ме син снесе и изнесе са трећег спрата плус приземље - прича Радомир Ђерић.

Због тога је Удружење пензионера и Црвеног крста Котор Варош организовало акцију како би Радомиру купили тзв. колица са гусјеницом, која коштају око 15 хиљада евра, чиме би му било олакшано кретање кроз стан и силазак низ степенице. Међутим, тако би се проблем само дјелимично ријешио. У Асоцијацији пензионера имали су још један приједлог, који је скупштина Црвеног крста и прихватила.

-Да се крене са акцијом обезбјеђења плаца да би се изградила приземна кућа неких 50 - 60 квадратних метара, и да се направи купатило прилагођено ампутирцима - поручује испред Асоцијације пензионера МИилан Радошевић.

То су предложили и начелнику општине.

- Прије седам дана служба је направила приједлог на новом насељу, једне локације од неколико стотина метара квадратних, које по нашем мишљењу може да задовољи. Ми смо то презентовали и чекамо да они ту локацију погледају, виде да ли задовољава и онда би ишли у процедуру, како подићи и задовољити правне норме, мислим да с наше стране ће бити све у реду - појаснио је Зденко Сакан, начелник општине Котор Варош.

За набавку колица, што би Радомиру много олакшало свакодневицу, отворен је и хуманитарни број 1457.