latinica  ћирилица
20/11/2018 |  19:59 ⇒ 21:50 | Аутор: РТРС

Радмановић: Најједноставније да СНСД, ХДЗ и СДА формирају власт на нивоу БиХ

Најједноставније је да три велике партије, које су репрезентативни представници својих народа, формирају Савјет министара. То би била једна комотна већина, рекао је за Н1 бивши члан Предсједништва БиХ, Небојша Радмановић.
Небојша Радмановић - Фото: РТРС
Небојша РадмановићФото: РТРС

Радмановић каже да помирљиви тонови који су се данас могли чути у Предсједништву, дају наду да ће се три члана Предсједништва слагати око суштинских ствари и да неће бити сукобљавања око непотребних тумачења, како је раније био случај.

Говорећи о чланству БиХ у НАТО, Радмановић је подсјетио да је став Републике Српске о овом питању дефинисала Народна скупштина Резолуцијом о војној неутралности и да је тај став обавезујући за српског члана Предсједништва Милорада Додика.

- Није изненађење што су друга два члана /Шефик Џаферовић и Жељко Комшић/ за НАТО савез - навео је он.

Радмановић каже да је очекивао да ће се Џаферовић и Комшић сагласити са Додиком о потреби одласка високог представника.

- Свакоме је јасно да нема просперитета са високим представником, да земља није суверена када има неко изнад домаћих представника. Високи представник мора отићи - категоричан је он.

Говорећи о формирању власти на нивоу БиХ, Радмaновић, који је потпредсједник СНСД-а, рекао је да се ова странка залаже за што скорије формирање власти.

- Сматрамо да се власт може формирати прије новогодишњих празника - навео је он и додао да је најреалније да власт формирају СНСД, ХДЗ БиХ и СДА.

Радмановић сматра да је најједноставније да ове три партије, као репрезентативни представници својих народа, формирају Савјет министара.

- То били била једна комотна већина и то се врло брзо може урадити - рекао је Радмановић за Н1.