latinica  ћирилица
20/11/2018 |  20:56 ⇒ 21:04 | Аутор: СРНА

Тодорић пуштен на слободу

Бивши власник Агрокора Ивица Тодорић, осумњичен за превару од неколико стотина милиона евра из Агрокора, вечерас је пуштен из притвора у Реметинцу.

Он се тренутно налази на имању на брду у Шестинама и одузет му је пасош, а без судског одобрења не може да напушта Загреб.

Тодорић није знао да одговори на питање новинара ко је уплатио кауцију од око милион евра, с обзиром на то да је његов адвокат изјавио да нема тај новац.

- Вјерујте ми да не знам ко је платио. Знам да је мој братић дао нешто, сад ћу сазнати - навео је Тодорић.

Он је навео да у будућности планира помоћи Хрватској, преносе хрватски медији.

- Код нас у Хрватској има јако пуно тога да се ради. Видите гдје смо. Не да смо на дну, него смо стварно пробили дно, идемо доље. Ја сам ту да дигнем Хрватску на ноге - сматра Тодорић.

Ванрасправно вијеће загребачког Жупанијског суда је 15. новембра закључило да Тодорић може истражни затвор замијенити мјерама опреза и кауцијом, а његова одбрана је раније тврдила да немају толико новца.

Загребачки Жупанијски суд 8. новембра одредио је истражни притвор Тодорићу због опасности од бијега.

Тодорић је побјегао из Хрватске у Лондон, гдје је ухапшен 7. новембра прошле године на основу европског налога који је расписала Хрватска, а истог дана је пуштен на слободу уз гаранцију од 100.000 фунти и мјере опреза.

Суд у Лондону у априлу је наредио да Тодорић буде изручен Хрватској. Суд 25. октобра није дозволио Тодорићу да поднесе жалбу поводом одлуке о његовом изручењу Хрватској да би се суочио са оптужбама за превару.

Компанија Агрокор је под државном управом од априла прошле године.