latinica  ћирилица
20/11/2018 |  21:59 | Аутор: РТРС

Пораз Звезде у Андори

Кошаркаши Црвене звезде уписали су и трећи узастопни пораз у Еврокупу, пошто су вечерас као гости поражени од Андоре у Шпанији, резултатом 91:80.
Црвена Звезда - Андора (фото: twitter.com/morabancandorra) -
Црвена Звезда - Андора (фото: twitter.com/morabancandorra)

Прва четвртина била је резултатски углавном равноправна, али били су примјетни Звездини проблеми у одбрани, као и у шуту за три поена. У финишу овог дијела игре, Андора преко Луза и Оливера Стевића долази до прве нешто осјетније предности - 25:20, што је резултат којим се ушло у другу дионицу.

Ништа се није битније променило у односу снага ни у наредних шест-седам минута, али како се ближио крај полувремена, "црвено-бијелима" је прорадио шут за три поена, погађали су Берон, Фаје и Перпероглу, који у последњој секунди друге четвртине доноси Звезди минималну предност - 47:46.

Очекивало се да српски шампион настави у том ритму и у другом полувремену и до средине треће дионице Звезда је успјевала да одржава резултатски егал, али онда слиједи нови пад у игри и Андора долази до сада већ убједљивих 71:62 на уласку у последњих десет минута.

Међутим, једино што је Звезда у последњој четвртини успјела да уради јесте да приђе на ''минус три'', поенима Перпероглуа за 73:70, послије чега слиједи одлучујућа серија домаћих од 11:3, за двоцифрену предност на семафору - 84:73, на два минута и 20 секунди пре краја.

До краја је Андора без проблема задржала предност и прескочила Звезду на табели Групе А.

У исто време, Монако је на свом терену савладао Улм са 84:81 и учврстио се на првом мјесту, док је Звезда пала на трећу позицију са скором 4-4. Андора је од вечерас на 5-3.

Најбољи у побједничком тиму био је Ендрју Елбиси са 19 поена (тројке 4/6), од којих је већину постигао у првом полувремену. Пратио га је Јелинек са 16 поена.

У Звезди 20 поена Регленда, 11 Берона и 10 Перпероглуа. По девет су уписали центри Цирбес (8 скокова) и Оџо.