latinica  ћирилица
20/11/2018 |  22:08 ⇒ 22:40 | Аутор: РТРС

Србија тријумфом завршила Лигу нација!

Фудбалска репрезентација Србије славила је у последњем мечу групе 4 Лиге Ц Лиге нација, пошто је у Београду била боља од Литванје са 4:1. "Орлови" су овим тријумфом обезбједили наступ у Б лиги, али и могућност да се боре за директан пласман на Европско првенство.

Пред готово празним стадионом Партизана изабраници селектора Младена Крстајића тек у наставку меча сломили су отпор Литваније, која се преселила у Лигу Д са свих шест пораза у групи. У првих 45 минута гости су били чак и опаснији, а имали су прилику преко Јанушевског у 32. минуту, али Рајковић добром одбраном и пречка били су савезници Србије.

У наставку меча Србија долази до даха, и ријешава питање побједника. У 51. минуту послије центаршута Живковића из корнера са десне стране, Артурас Жулпа је лоше реаговао док је чувао Миленковића на петерцу и главом затресао сопствену мрежу за 1:0.

Шест минута касније Пријовић погађа стативу, а већ у 58. минуту било је 2:0. Живковић је убацио лопту са десне стране, а на другој стативи је сјајно скочио Александар Митровић. То је био његов шести гол у Лиги нација.

Ипак, гости у 64. минуту враћају неизвјесност у утакмицу. Лоша интервенције Рајковића након центаршута са десне стране, лопта пада право на ногу Деимантасу Петравичијусу који ударцем преко леђа тресе мрежу Србије за 2:1.

Међутим, "орлови" схватају да је враг однио шалу и фудбалским блиц-кригом у три минута ријешавају питање побједника са још два гола у мрежи литванаца.

Прво је у 71. минуту Пријевоић главом на асистенцију Живковића погодио за 3:1, д би ттри минута касније Љајић изашао очи у очи са литванским голманом, и лоб ударцем погађа за 4:1. 

У другом мечу ове групе Црна Гора је у Подгорици доживјела пораз од Румуније (0:1) која је остала на табели иза Србије са 12 бодова, два мање од "орлова". Црна Гора стала је на седам бодова у групи, док је Литванија последња без и једног бода.