latinica  ћирилица
21/11/2018 |  12:34 ⇒ 13:53 | Аутор: РТРС

Брчко - Приказана представа "Наши дани"

У оквиру 35. позоришних сусрета у БиХ, у Брчком, синоћ је приказана представа Народног позоришта Републике Српске "Наши дани" редитеља Југа Радивојевића. Представа се бави егзистенцијалном борбом која је обиљежена корупцијом и непотизмом у друштву.

Шестог дана Позоришних бх. сусрета, гледаоци су са одушевљењем погледали представу "Наши дани", Народног позоришта Републике Српске. Реалан приказ свакодневне борбе за голу егзистенцију јесте оно са чиме се идентификовала публика.

Улогу Ковиљке, секретарице у позоришту, маестрално је извела Миљка Брђанин. То је, каже она, жена, која у позоришту држи све под контролом, а код куће јој не иде од руке, због чега пристаје на корупцију и мито.

Прича је одраз послијератних прилика у којем су криминал, корупција, непотизам, заузели добар дио друштвеног система, каже аутор Жељко Стјепановић.

Млади и најбољи међу нама, одлазе, каже Стјепановић, а земљу препуштају, како каже драматург Бранко Брђанин, ''онима који растакају морал''.

- Ова представа је некако и моја унутрашња борба са самим собом, шта урадити, да ли отићи, једноставно сам хтио као што је и Дис прије 100 година, као што је он имао неке своје 'Наше дане' - рекао је Стјепановић.

Вечерас ће бити приказана представа сарајевског позоришта Сартр "Једва носим собо акало мис тобо" - у режији Алеша Курта.