latinica  ћирилица
21/11/2018 |  15:18 ⇒ 15:39 | Аутор: Б92

Куертен: Новак ће бити најбољи и у 2019!

Троструки освајач Ролан Гароса, Бразилац Густаво Куертен, сматра да ће Новак Ђоковић уз Роџера Федерера и Рафаела Надала обиљежити и наредну сезону.
Новак Ђоковић и Густаво Куертен - Фото: Getty Images
Новак Ђоковић и Густаво КуертенФото: Getty Images

Куертен, који је у Лондону присуствовао АТП тур финалу између Ђоковића и Александера Зверева, сматра да је српски тенисер изазов за све и играч кога је тешко побиједити.

- Без сумње, Новак је играч који је сада изазов за све, неко кога је тешко побиједити. На старту сезоне му је било тешко, а са свим тим проблемима које је имао, и нарочито послије повреде, било је тешко одржати највиши ниво игре. Али вратио се и некако ми се чини да је најспремнији, неко је ко би могао да осваја велике титуле - сматра Куертен.

Када је ријеч о 2019. бивши број један свјетског тениса каже да ће "велика тројка" и даље водити главну реч.

- Вјерујем да смо завршили сезону с том гаранцијом да ће у три или четири године главни протагониста бити Ђоковић, док ће Рафа Надал и Роџер Федерер морати да нађу рјешење да му парирају. Они су некако најближи томе, али Новак има више простора за још једну успјешну годину. Не знам колико је озбиљна повреда Надала, али видим да жели да се бори за мјесто број један - закључио је Бразилац.