latinica  ћирилица
21/11/2018 |  15:55 ⇒ 23:00 | Аутор: РТРС

Широм Српске обиљежена крсна слава МУП-а

Полиција Републике Српске обиљежава крсну славу у свим локалним заједницама, од Требиња до Новог Града. Одата је почаст страдалим полицајцима. Представљени су планови за бољи и учинковитији рад.

У Полицијској управи Градишка служен је помен погинулим и преминулим полицајцима.

Међу њима и воштаница за Драгана Матковића који је погинуо у октобру 1995. године на санском ратишту.

"Ови људи који су на спомен плочи, свих 23.000 и 5.000 несталих, дали су своје животе за стварање Републике Српске, да бисмо ми, наша дјеца и унучад слободно живјели", истакла је Драгица, супруга погинулог полицајца Драгана Матковића.

"Ми не можемо и не смијемо заборавити да су они за нашу Републику дали оно највриједније што су имали, свој живот", рекао је Дејан Трифковић, начелник Одјељења полиције Полицијске управе Градишка.

Помен и у Полицијској управи Фоча. Свака свијећа има своје име – једно од њих је и Милије Дракуле који је прије 23 године као припадник специјалне бригаде погинуо код Купреса. У редовима полиције Српске данас је његов син Срђан.

"Да, остварила се дугогодишња жеља, да будем припадник МУП-а Српске, осјећам се поносно што идем корацима свога оца", нагласио је Срђан Дракула.

У Полицијску управу Фоча примљено је више од двадесеторо младих полицијских академаца, међу којима су и дјеца палих за Републику Српску.

У овој станици истичу спремност у свакодневним задацима и очекују подршку Владе Српске и шест општина Горњег Подриња у спровођењу планова.

"Полицијска управа Фоча има планове за реконструкцију сједишта Полицијске управе, а имамо план да на достојанствен начин обиљежимо и направимо споменик за страдале припаднике МУП-а Српске", казао је Раденко Васиљевић, замјеник начелника Полицијске управе Фоча.

Широм Српске прослави Аранђеловдана претходиле су бројне активности, десетине полицајаца даровало је крв и изводили су показне вјежбе, када је основцима представљен рад полиције у заједници.