latinica  ћирилица
21/11/2018 |  16:10 ⇒ 18:21 | Аутор: РТРС

Требиње: Са радом почиње ново предузеће Паркинг - сервис

Да би на улицама Требиња било уведено више реда у саобраћају и паркирању возила, градска скупштина донијела је одлуку о формнирању предузећа Паркинг сервис. Ново предузеће било би самоодрживо, а уз помоћ оснивача, било би и додатно опремљено.

Ново предузеће управљаће јавним простором за паркирање на подручју града. До сада је десетак запослених радило у оквиру Oдјељења за стамбено - комуналне послове. Из Градске управе су потврдили да потреба за таквим предузећем постоји дужи период.

"Процијенили смо да би било неозбиљно да нам то буде допунска дјелатност и оптерећујемо људе из службе, па смо се одлучили да оснујемо самостално предузеће, са свим запосленим који су тамо, с тим што ће имати већа овлашћења, а директор ће пратити приходе и расходе предузећа. Сматрамо да је то за Град неопходно, како би се повећао ниво услуге за паркирање", истакао је Мирко Ћурић, замјеник градоначелника Требиња.

Ниво прихода Паркинг-службе, на нивоу године, био је дупло већи од трошкова плата запослених.

Десет радника, од којих је већина из борачких категорија, добијали су плату из буџета, без обзира на приходе Паркинг - службе.

"Ми немамо довољну ширину да наградимо оне људе који остваре добар резултат, односно санкционишемо оне који исте немају, тако да једноставно мора постојати та нека ширина, да би услуга била квалитетнија", наводи Ћурић.

Оснивањем новог предузећа, потврдили су из градске управе, одређен број радника биће повучен са списка запослених при градској администрацији.

Послије скупштинске одлуке, слиједи израда аката и регистрација Паркинг - сервиса, као правног субјекта.