latinica  ћирилица
21/11/2018 |  16:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Србија домаћин европског шампионата за одбојкашице!

Велики успјеси женске селекције, односно титуле првака Европе и свијета, добили су нову прилику за развој српске одбојке јер ће у Србији бити организовано Европско првенство за одбојкашице 2021. године, закључак је послије потписивања уговора Европске одбојкашке федерације и Одбојкашког савеза Србије.
Одбојкашице Србије, пехар - Фото: Screenshot
Одбојкашице Србије, пехарФото: Screenshot

Након потписивања уговора предсједника ЦЕВ-а Александра Боричића и првог човјека Одбојкашког савеза Србије Зорана Гајића, у присуству министра омладине и спорта Вање Удовичића, Србија ће бити главни организатор континенталног такмичења утакмицама у групној фази, полуфиналу, за треће место и финалу.

Боричић се захвалио Влади Србије и министру Удовичићу за помоћ у добијању домаћинства.

"Годинама имамо сјајну сарадњу, а честитао бих и Гајићу на великим успјесима. Посебно што је женска репрезентација европски и свјетски првак, а мушка четврта на свијету. Када се узме величина Србије поред највећи земаља онда је још већи успјех", рекао је Боричић у Палати Србија.

Како је нагласио, Европско првенство 2021. биће од великог значаја јер се укидају квалификације и оно ће бити излаз за шампионат свијета.

Зоран Гајић истиче да је веома срећан због потписавања уговора.

"Хвала министру Удовичићу, види се да је био успјешан спортиста и сада велики руководилац, наравно и Влади и предсједник Србије који су стали иза нас. Првенство у Србији биће права интеракција навијача и екипе, вјерујем да ће помоћи развоју одбојке и Србије", поручио је он.
Гајић је изразио наду да ће баш до тада бити изграђен национални одбојкашки центар.
Министар омладине и спорта Вања Удовичић додао је да му је драго што ће Србија угостити најбоље селекције из Европе у женској одбојци.

"Знам колико је то значајно за сваког спортисту, да се бори за медаљу на свом терену и пред својим народом. Сигуран сам да ће бити најбоље организовано ЕП до сада. То смо показали и у осталим спортовима, а сада је права прилика да се покажемо као сјајани домаћини", закључио је Удовичић.