latinica  ћирилица
21/11/2018 |  17:38 ⇒ 18:56 | Аутор: СРНА

Потукли се мигранти у Бихаћу

У Бихаћу су се данас потукла два мигранта, а већи сукоб спријечили су грађани који су их раздвојили, потврђено је из Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона.
Мигранти у Бихаћу (архив) - Фото: РТРС
Мигранти у Бихаћу (архив)Фото: РТРС

Мигранти су се сукобили на улазу у Градску управу, а на снимку туче, који је објављен на друштвеним мрежама, види се и трећи мушкарац који све вријеме стоји поред њих.

Портпарол МУП-а УСК Снежана Галић рекла је да је инцидент пријављен полицији, која, по изласку на мјесто догађаја, није затекла никога, преноси портал Кликс.

- Упознати смо о видео-снимку и настављамо радити на утврђивању идентитета особа које су учествовале у тучи и квалификацији догађаја - навела је Галићева.

Упркос недавној забрани доласка миграната у УСК, на овом подручју и даље има велики број миграната који желе прећи у Хрватску и друге земље ЕУ.

Осим у Бихаћу, највише миграната има у Великој Кладуши, а у посљедњих неколико дана велики број њих се налази и у Кључу, гдје бораве под ведрим небом, у неколико импровозованих кампова и пунктова у којима су нехумани услови.