latinica  ћирилица
21/11/2018 |  19:17 ⇒ 19:29 | Аутор: Б92

Марковић највећи промашај Ливерпула у посљедњој деценији!

Српски фудбалер Лазар Марковић један је од највећих промашаја Ливерпула у овој деценији. Испразнио је касу Ливерпула – 373.286 евра по утакмици.
Лазар Марковић (ФОТО: James Maloney) -
Лазар Марковић (ФОТО: James Maloney)

Марковић се фудбалској јавности представио одличним играма за Партизан, одакле је у љето 2013. године прешао у Бенфику.

За лисабонског великана је на 26 утакмица постигао 5 голова и само годину дана касније потписао за Ливерпул у трансферу вриједном 25 милиона евра.

Међутим, иако се очекивало да настави да напредује у "Редсима", десило се потпуно супротно – одиграо је само 34 утакмице и био стријелац два пута, а по доласку Јиргена Клопа на мјесто менаџера, селио се на позајмице у Фенербахче, Спортинг Лисабон, Хал и Андерлехт.

Енглески медији извукли су податак да је 24-годишњи фудбалер, пошто му је пропао трансфер у Белгију, за први тим Ливерпула последњи пут играо прије 1.299 дана, а да је за то вријеме зарадио огроман новац.

Марковић је до сада зарадио 12,4 милиона европских новчаница на "Енфилду", односно 373.286 евра по утакмици за Ливерпул, што само потврђује какву је грешку направила управа клуба.

Извјесно је да ће већ у четвртак тај број бити округло 1.300, као и да ће Лазар на крају сезоне напустити клуб када му истекне уговор.

Српски фудбалер Лазар Марковић један је од највећих промашаја Ливерпула у овој деценији.

Међутим,  каријеру би могао да "оживи" у Фјорентини, преносе италијански медији.

Контакт два клуба је већ успостављен и остаје да се види да ли ће до договора доћи и да ли ће хитри крилни фудбалер прећи у Фиренцу у јануару или на крају сезоне по истеку уговора.