latinica  ћирилица
21/11/2018 |  20:51 ⇒ 20:54 | Аутор: РТРС

Валенсија славила у Београду

Кошаркаши Партизана су у мечу осмог кола Еврокупа пред својим навијачима поражени од Валенсије резултатом 69:61 и тако шансе за пласман у другу фазу такмичења довели у домен теорије.

Послије пораза од Зенита и Будућности, "црно-бијели" су претрпила и трећи узастопни пораз, под вођством новог тренера Андрее Тринкијерија.

Ношен подршком око 5.200 гледалаца у ''Пиониру'', Партизан није добро ушао у меч. Валенсија је одмах ушла у своју серију и повела са убједљивих 13:4.

Почетком друге дионице, Вања Маринковић је везао две тројке и Партизан је успио да ухвати резултатски прикључак. Валенсија је ипак, предвођена одличним Дубљевићем, и даље одржавала вођство, али у самом финишу првог полувремена Раде Загорац доноси изједначење "црно-бијелима", да би Стефан Јанковић у последњој секуди другог квартала изнудио прекршај Ван Росома и са линије слободних бацања погодио за 36:34 у корист Партизана на полувремену.

Крајем трећег дијела игре гости су повели са 52:48, а онда креће нова серија Партизана. Започео ју је Раде Загорац, наставио Вања Маринковић и Партизан је почетком четврте четвртине стиже до најубједљивијег вођства - 57:52.

Али, уместо да у том стилу и наставе, "црно-бијели" су као много пута ове сезоне дозволили себи експресни пад у игри и гости из Шпаније врло брзо праве серију 12:0, за вођство од 64:57.

Послије овога није било повратка за екипу Партизана до краја меча и црно-бели су морали да се помире са шестим поразом у осам одиграних кола.

Вања Маринковић са 15 и Џок Лендејл са 14 поена су били једини двоцифрени у Партизану. Побједничку екипу предводили су Сем Ван Росом са 20 поена, по пет скокова и асистенција и Бојан Дубљевић са ''дабл-дабл'' учинком - 12 поена и 12 скокова.