latinica  ћирилица
22/11/2018 |  10:09 ⇒ 14:04 | Аутор: СРНА

Ракић: Србима на Косову и Метохији пријети хуманитарна катастрофа

Србима на Косову и Метохији пријети хуманитарна катастрофа због одлуке Приштине да повећа таксу на робу из централне Србије за 100 одсто, упозорио је предсједник Српске листе Горан Ракић.
Горан Ракић - Косовска Митровица (АРХИВ) - Фото: СРНА
Горан Ракић - Косовска Митровица (АРХИВ)Фото: СРНА

Ракић је најавио да ће на данашњем састанку у Београду представници Срба са Косова и Метохије упознати предсједника Србије Александра Вучића о ситуацији на терену, дан након што је Приштина увела таксе од 100 одсто на српске производе и да ће пренијети поруку грађана.

"Грађани траже хитно реаговање. Као представници Српске листе и српског народа бићемо уз свој народ. Очекујемо да предсједник Вучић искористи сву дипломатску моћ и да обавијести међународну заједницу са каквим институционалним насиљем се суочава српски народ на Косову и Метохији", рекао је Ракић за Радио-телевизију Србије.

Нагласио је да од међународне заједнице очекује да утиче на Приштину да би повукла ове катастрофалне одлуке по српски народ.

БиХ и Србија гласале су против пријема самопроглашеног Косова у Интерпол, а јуче је замјеник премијера самопроглашеног Косова, Енвер Хоџај саопштио да је влада у Приштини донијела одлуку о увођењу царина од 100 одсто на производе из БиХ и централне Србије.