latinica  ћирилица
22/11/2018 |  11:13 | Аутор: СРНА

Мићо Праштало пронађен мртав

Мићо Праштало, којем се пред Судом БиХ судило за ратне злочине почињене на подручју Кључа, пронађен је мртав, потврдили су за Балканску истраживачку мрежу БиХ из Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона.
Полиција УСК - Фото: РТРС
Полиција УСКФото: РТРС

Портпаролка Управе полиције Снежана Галић је рекла за БИРН БиХ да се ради о насилној смрти, а досадашње увиђајне радње су показале да је највјероватније ријеч о самоубиству.

Полицији је, како је навела, јуче пријављено да је на путу у мјесту Лушци Паланка (општина Сански Мост) пронађено беживотно тијело у аутомобилу, те да је обављен увиђај, заједно са Тужилаштвом УСК-а.

"Ја не знам шта се десило, само су ми јавили да је умро", рекла је адвокатица Зорана Чаркић за БИРН БиХ, појаснивши да је ту информацију добила од породице оптуженог током јучерашњег дана.

Тужилаштво БиХ терети Праштала, бившег команданта Шестог батаљона Шесте санске бригаде Војске Републике Српске, за учешће у прогону цивилног несрпског становништва. Праштало је оптужен да је наредио и извршио убиства, као и да је знао, а није спријечио убиства, затварања и друга одузимања физичке слободе.

Овај поступак се водио пред Судом БиХ, а у току је био доказни поступак Тужилаштва.