latinica  ћирилица
22/11/2018 |  11:25 ⇒ 11:31 | Аутор: ТАНЈУГ

Мурињо купује Миленковића у јануару?

Менаџер Манчестер Јунајтеда Жозе Мурињо већ у јануару покушаће да на Олд Трафорд доведе српског репрезентативца из Фиорентине Николу Миленковића.
Никола Миленковић - Фото: Getty Images
Никола МиленковићФото: Getty Images

Италијански Скај пише да је Португалац означио Миленковића као значајно појачање у крхкој одбрани Јунајтеда која је ове сезоне примила 21 гол на 12 утакмица Премијер лиге.

У Фиренци рачунају на велико обештећење, посебно што је предсједник клуба Марио Коњини октрио да је за српског фудбалера већ одбио понуду вриједну 40 милиона евра, и да би сада трансфер могао да кошта најмање чак 55 милиона.

Фиорентини се не жури јер су за 21-годишњег дефанзивца, који покрива позиције штопера и десног бека, интересовање показали још Челси, Арсенал, мадридски Атлетико и Јувентус.

Управо је Мурињо уживо посматрао Миленковића у Подгорици у сусрету Црне Горе и Србије (0:2) у Лиги нација, као и Сергеја Милинковић-Савића и Адама Марушића.

Миленковић годину и по дана наступа за "љубичасте" након преласка из Партизана за 5,1 милион евра и стандардни је члан стартне поставе репрезентације Србије.