latinica  ћирилица
22/11/2018 |  12:30 ⇒ 12:53 | Аутор: РТРС

Спријечити пријетње и омаловажавање Српске на Тргу Крајине

Из Удружења грађана "Источна алтернатива" Републике Српске данас су позвали надлежне органе да онемогуће узурпирање Трга Крајине у Бањалуци од групе "Правда за Давида", која вријеђа Српску и њене институције.
Источна алтернатива - Фото: РТРС
Источна алтернативаФото: РТРС

У саопштењу овог удружења то се оцјењује неприхватљивим и неподношљивим, а ритуали и поруке пријетњи смрћу са тих окупљања, како се наводи, подсјећају на секташко дјеловање и чисто политикантство.

"Сматрамо да правосуђе треба да ради и ријеши питање трагедије Давора Драгичевића. Треба доћи до истине и правде у случају убиства његовог сина Давида, али се то не рјешава на улици и вријеђањем Српске", упозорава се у саопштењу.

Из овог удружења поручују да је "провидан параван" и да је видљиво да су ти протести нечији "домаћи задатак" којим се злоупотребљава трагедија и губитак младог живота за обрачун са појединцима које Давор Драгичевић паушално оптужује због чега је група адвоката одустала од заступања у том предмету.

"Путовање Давора Драгичевића у Аустрију је чист доказ да је ишао на инструкције како да даље дјелује против своје државе и ради на њеном компромитовању и слабљењу. Због тога треба онемогућити злоупотребу јавне површине на Тргу Крајине за вријеђање Републике Српске и њених институција и грађана", наводе из "Источне алтернативе".