latinica  ћирилица
30/11/2018 |  11:25 | Аутор: Б92

Муратоглу: Новаков менталитет најбитнији за повратак на врх

Тренер Серене Вилијамс Патрик Муратоглу сматра да је за повратак Новака Ђоковића на чело АТП листе било најважније то што је ментално ојачао.
Новак Ђоковић - Фото: Getty Images
Новак ЂоковићФото: Getty Images

Ђоковић, који је средином јуна 2018. године био на 22. мјесту свјетске листе, за непуних пет мјесеци се вратио на прву позицију, на којој је и завршио сезону.

Муратоглу је у изјави за "Екип" рекао да га је импресионирало то којом се брзином српски тенисер вратио на врх тениског каравана.

"Гледали смо старог Новака. Као да је у протекле двије године био негде ван свега и онда се одједном вратио. Био је недодирљив, баш као и раније. Био је доминантан, поново је то онај сјајни тенисер", рекао је Муратоглу.

Француски стручњак сматра да је узрок његовог пада током 2017. био менталне природе.

"Имао сам тада импресију да је његов пад био менталне природе. На терену тада није личио на себе, био је љут, неприступачан, нисте га могли препознати. Међутим, све се сложило у његовој игри, тако да није изнађење што се тако брзо вратио. То је прича о великој личности, о истинском шампиону", поручио је Муратоглу.

Новак је у 2018. освојио четири титуле, на Вимблдону, УС Опену у Синсинатију и Шангају.

Од 27. до 29. децембра учествоваће на егзибицији Мубадала свјетски шампионат у Абу Дабију, а главни ривал тамо ће му бити Рафаел Надал.