latinica  ћирилица
30/11/2018 |  11:55 ⇒ 13:06 | Аутор: sportske.net

Ивановић од јануара на "Камп Ноу"?

Барселони је очајнички потребан поуздан дефанзивац. Ништа се не може урадити прије јануара и зимског прелазног рока. А тада би, како сада ствари стоје, у престоницу Каталоније требало да дође некадашњи капитен "Орлова", Бранислав Ивановић.
Бранислав Ивановић (Фото:StarSport) -
Бранислав Ивановић (Фото:StarSport)

У Барси је упаљен аларм послије повреде стуба одбране Самуела Умтитија. Француз је повриједио кољено, али одбија да иде на операцију и нада се да ће залијечити повреду на неки други начин.

Умтити не жели операцију која би му, сасвим сигурно, завршила сезону. Али изгледа да ће морати под нож и да ће Барса бити принуђена да тражи новог штопера. Пике игра у очајној форми од почетка сезоне, ту су још новајлија Ленгле и Вермален који стално има проблема са повредама и на којег тренер не може да се ослони као на поуздано рјешење.

Барсин главни циљ је да купи Матијса де Лихта из Ајакса за којег холандски великан тражи око 60 милиона евра и тај посао ће највјероватније бити реализован на љето. Иако пола Европе јури Де Лихта и желе га још Манчестер Јунајтед, Јувентус, Бајерн и остали великани, Барса је у пол-позицији за његову куповину на крају сезоне. Али до тада, мора да угаси пожар у посљедњој линији.

Иако се као привремено рјешење посљедњих дана помињао данац Кристенсен из Челзија, генерални менаџер Пеп Сегура је сковао план о довођењу ветерана који би могао да буде прелазно рјешење. А у том плану централно име заузима Бранислав Ивановић. На састанку главних клупских функционера, одржаном 18. октобра, Сегура је добио зелено свјетло да доведе Ивановића. Чека се само и зелено свјетло од тренера Валвердеа, али ни то не би требало да буде проблем.