latinica  ћирилица
30/11/2018 |  13:33 ⇒ 14:31 | Аутор: Агенције

Косовска Митровица: Протест "бијелих мантила" (ФОТО)

Директор КБЦ Косовска Митровица Милан Ивановић рекао је данас, на протесту здравствених радника у Косовској Митровици, да је још прије мјесец дана тражена сагласност за кисеоник, која још није добијена, као ни сагласност за санитетски материјал.
Протест Срба у Косовској Митровици (фото: И. Радуловић) -
Протест Срба у Косовској Митровици (фото: И. Радуловић)

Ивановић је рекао да Срби траже слободу, да живе и раде мирно, да могу да се лијече.

Протест је заказан како би се указало на катастрофалне посљедице одлуке Приштине о таксама на производе из централне Србије, што је блокирало допремање лијекова и санитетског материјала из централне Србије на КиМ.

Ивановић је рекао да је ситуација тешка, можда, каже, и никад тежа и неизвјеснија, јер се овог пута врши и институционално насиље над Србима, а може се, истиче, ријешавати само јединством и слогом.

Поручио је да се Срби на КиМ боре мирно, демократски, цивилизовано.

Како је рекао, болница у Косовској Митровици је већ једном била "одбрањена" и остала је бастион, у којем се сви пацијенти лијече и могу да добију здравствену заштиту.

"Ствари су јасне, ми тражимо слободу, хоћемо мирно да живимо, радимо, да можемо да лијечимо људе", рекао је он.

Драган Џајић, Звездан Терзић и Митар Мркела (фото: И. Радуловић)

Окупљеним грађанима са говорнице се обратила и директорица Дома здравља Косовска Митровица Миљана Николић која је послала поруку Приштини.

"Можете да нам узмете храну, лијекове и сигурност, али не можете да нам узмете љубав према Косову и Метохији и никада не можете да нам узмете нашу историју у којој јасно пише Косово је дио Србије", рекла је Николићева. 

Србима са Космета данас су подршку пружили и представници ФК Црвена звезда Драган Џајић, Звездан Терзић и Митар Мркела који се налазе у посјети Косовској Митровици.