latinica  ћирилица
30/11/2018 |  14:58 ⇒ 15:21 | Аутор: РТРС

Кошаркаши Србије поражени у Изреалу

Кошаркашка репрезентација Србије поражена је у Тел Авиву од Израела (83:74) у оквиру 9. кола квалификација за Свјетско првенство 2019. године. Изабраници селектора Александра Ђорђевића сада имају скор од пет побједа и 4 пораза и још увијек стријепе за одлазак на Мундобаскет.
Радуљица незаустављив у продору (фото: FIBA) -
Радуљица незаустављив у продору (фото: FIBA)

Србија је и даље на трећем мјесту које води на Свјетско првенство, али Израелци су сада пришли на само побједу заостатка, што ће вјероватно учинити и Грузија. Уз то, "орлови" у следећем колу очекује тежак посао против Грчке.

Домаћин је боље почео меч, повео са 7:2, а онда је Србија на крилима расположеног Радуљице направили серију 6:0, за прво вођство Србије - 8:7.

И у наредних пар минута репрезентација Србије је била бољи ривал, па су ''Орлови'' стигли и до максималних шест поена вишка - 20:14.

Тада, међутим, почињу велики проблеми. Израелци су се разиграли у нападу, одбрана није функционисала послије неколико измјена у постави и домаћин је серијом 13:0 од 'минус 6' стигао до 'плус 7' - 27:20.

До краја првог квартала, Србија поенима Милосављевића смањује на 29:24, али тек до уласка у финиш друге четвртине српским играчима је требало да поново пређу у благу предност. Прорадиуле су тројке, Бирчевић је погодио две, потом и Симоновић и на полувреме су ''Орлови'' однијели два поена предности - 45:43.

Симоновић је био шутерски расположен и почетком другог полувремена, нешто касније распуцао се и Алекса Аврамовић, али главни утисак из другог полувремена је велики број изгубљених лопти Србије и феноменалан шут искусног Гаја Пнинија, некадашњег кошаркаша ФМП-а (5/7 за три).

Драган Милосављевић са 17, Симоновић са 13 и Радуљица са 12 поена били су најбољи у репрезентацији Србије.