latinica  ћирилица
30/11/2018 |  18:52 | Аутор: СРНА

Функционери странке нису дошли на сједницу Повјереништва за ГО ДНС-а?

Сједница Повјереништва за бањалучки Градски одбор ДНС-а одржана је данас, а како сазнаје Срна на њој се од свих позваних функционера који су добили позиције у име странке појавио само одборник у градској Скупштини Љубо Нинковић.
Демократски народни савез - Фото: РТРС
Демократски народни савезФото: РТРС

"На сједницу су били позвани одборници, начелници одјељења у Градској управи и директори градских предузећа и установа који су на те позиције дошли као кадар ДНС-а. Од свих позваних у сједишту странке у Бањалуци појавио се само Нинковић. То је јасна порука врху странке који је распустио Градски одбор и именовао Повјереништво да огромна већина Функционера и чланства не прихвата ту одлуку", рекао је саговорик Срне из бањалучког Градског одбора ДНС-а.

Предсједник Повјереништва Станко Станић није одговарао на телефонске позиве, а члан тог тијела Остоја Барашин тврди да ће састанак са начелницима одјељења, одборницима и директорима бити у децембру након сједнице Главног одбора ДНС-а.

"Састанак са тим људима нисмо заказивали за данас, него је планиран тек након што завршимо организационе ствари. Став Повјереништва је да не треба журити са формирањем новог Градског одбора ДНС-а", рекао је Барашин Срни.

Он је додао да је сједница Повјереништва за Градски одбор ДНС-а била организационог карактера, те да је дефинисан план активности за наредни период и именовани коордиатори тих активности по регионима.

"С обзиром на то да, према нашим правним актима, Повјереништво може функционисати као руководство Градског одбора за сада немамо конкретан план када ће бити готово формирање новог Градског одбора", рекао је Барашин.

На сједници Предсједништва ДНС-а 20. новембра из странке су искључени дотадашњи замјеник предсједника ДНС-а и предсједник бањалучког Градског одбора Недељко Чубриловића, народни посланици Споменко Стојановић, Споменка Стевановић и Милан Дакић и предсједник бањалучког Регионалног одбора Дамир Ћопић, те распуштен Градски одбор у Бањалуци и именовано Повјереништво.

Та одлука услиједила је након што су поменути функционери гласали и подржали избор Чубриловића за предсједника Народне скупштине Републике Српске, док је Предсједништво ДНС-а за ту позицију предложило Душка Ивића.