latinica  ћирилица
30/11/2018 |  19:09 | Аутор: СРНА

"Дневно": Покренуте предистражне радње против комесара Халиловића

Тужилаштво БиХ формирало је кривични предмет и започело предистражне радње против комесара Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево Мевлудина Халиловића и још неколико припадника полиције због сумње да су учествовали у пребијању три лица која се доводе у везу са убиством два полицајаца у Сарајеву, пише портал "Дневно".
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

За сада није познат идентитет осталих осумњичених припадника полиције.

Портал наводи да су се Милош Обрадов, Стефан Самарџија и Срђан Соколовић на позив Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/, 26. октобра, добровољно предали, те да су уз налог за хапшење и записник на коме је констатовано да на наведеним лицима не постоје повреде, предати припадницима МУП-а Кантона Сарајево.

Након што су Обрадов, Соколовић и Самарџија уведени у просторије кантоналног МУП-а, према истом извору, лица у тамним униформама и са маскама на лицу почела су да их ударају у главу, леђа и стомак, песницама, ногама и палицама, што је резултирало ломовима, обилним крварењем из уста и носа, те небројеним подливима.

Обрадов, Соколовић и Самарџија су, како тврди портал "Дневно", до раних јутарњих часова били изложени разним врстама тортуре и мучења које укључује употребу кљешта, пепер спреја, електро-шокера, ножа и нестерилисаних игала.

Када су оштећени пуштени кући из кантоналног МУП-а, хитна помоћ на Палама им је пружала медицинску помоћ.

Портал "Дневно" најавио је да ће ускоро објавити на који начин су припадници МУП-а Кантона Сарајево учествовали у скривању доказа у вези случајем убиства сарајевских полицајаца.

Полицајци Адис Шеховић и Давор Вујиновић убијени су 26. октобра у раним јутарњим часовима у сарајевском насељу Алипашино Поље. На њих су пуцала лица која су покушавала да украду аутомобил хрватске регистрације.

Шеховић је преминуо на мјесту догађаја, док је Вујиновић преминуо у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву.