latinica  ћирилица
30/11/2018 |  21:01 ⇒ 21:01 | Аутор: СРНА

Актив жена ГО ДНС Бањалука подржава Чубриловића

Из Актива жена Градског одбора ДНС-а Бањалука поручили су да ће пружати подршку данас формираном Независном демократском клубу у Народној скупштини Републике Српске.
Бањалука - Актив жена ДНС-а Бањалука - Чубриловић - Фото: СРНА
Бањалука - Актив жена ДНС-а Бањалука - ЧубриловићФото: СРНА

Члан Независног демократског клуба Недељко Чубриловић вечерас је прије састанка са члановима Актива жена Градског одбора ДНС-а Бањалука рекао да ће разговарати о актуелној ситуацији, с обзиром на интересовање за стање у ДНС-у.

"Надам се да ћемо разговором доћи до заједничких закључака, с обзиром да имамо исте циљеве, те да ће жене дати свој допринос, као што очекујем од омладине и цијелог чланства у Бањалуци, да би био реализован пројекат који су започели посланици у Народној скупштини Српске", рекао је Срни Чубриловић.

Он је истакао да су жене те које могу много да учине по том питању, те изразио задовољство што присуствује скупу на њихов позив и на њихову иницијативу да заједнички сагледају све оно што би их могло очекивати кроз неколико недјеља или мјесеци.

"Наш циљ је да останемо јединствени. У којој политичкој форми, то ћемо се договорити не само на овом скупу, него и на неколико наредних скупова", рекао је Чубриловић.

Члан Главног одбора ДНС-а Радмила Коцић Ћућић рекла је да су се вечерас у Бањалуци окупиле чланице Актива жена Градског одбора ДНС-а Бањалука које су се све вријеме залагале за изворне принципе ове странке.

"Ми смо окупљене око идеје која нас чини снажнијим, а то је првенствено политичка опција која грађанима нуди на првом мјесту јединство, а затим и заштиту интереса српског народа у БиХ и желимо да и даље пружамо подршку Чубриловићу и свим другим члановима данас формираног Независног демократског клуба у Народној скупштини Републике Српске", рекла је Ћућићева.

Она је истакла да Чубриловић има подршку 13 чланова Предсједништва Актива жена бањалучког одбора ДНС-а, од укупно њих 17.

"Чубриловић има нашу велику подршку и то ће се наставити и у будућности. Нама је циљ да останемо јединствени и да све оно што смо градили све ове године и што смо темељили на изворним принципима ДНС-а остане мисао водиља нас који смо оснивали ову странку", рекла је Ћућићева.

Према њеним ријечима, не може неко ко је скоро дошао у странку тек тако наметнути своје вриједности.

"Наше вриједности су првенствено наши грађани и њихови интереси и желимо на тим принципима да градимо политички рад у будућности", рекла је Ћућићева.

Она је додала да је предсједник тог клуба Споменка Стевановић поштован и уважаван члан клуба Актива жена.

"Поносни смо на њен рад и на све оно што смо урадили протеклих година у ДНС-у", истакла је Ћућићева.