X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
01/12/2018 |  10:42 | Извор: СРНА

Вуловић: Без обзира на мјере Приштине, Срби ће отворити алтернативне путеве

Члан Предсједништва Српске листе Стеван Вуловић рекао је да општина Зубин Поток за сада нема проблема са снабдијевањем и додао да ће, ма колико се Албанци трудили да затворе путеве, Срби отворити алтернативне.
Зубин Поток (Фото: kossev.info) -
Зубин Поток (Фото: kossev.info)

"Зар заиста неко у Приштини мисли да ће угасити живот у овом делу покрајине", питао је Вуловић.

Када је ријеч о протестима Срба због трговинског рата који води Приштина увођењем таксе од 100 одсто на производе из централне Србије, Вуловић је рекао за "Политику" да Срби не желе да протести буду разлог да Приштина интервенише.

Он каже да је ријеч о мирним протестима, те да ће послушати предсједника Србије Александра Вучића да по сваку цијену очувају стабилност и мир.

Вуловић је рекао да је за протеклих пет година, колико је био предсједник Привременог органа општине Зубин Поток, угасио све институције самопроглашеног Косова, тако да у тој општини све функционише искључиво по систему Србије.

"Зубин Поток је апсолутно српска средина, на сваки могући начин", рекао је Вуловић који је прије неколико дана због таксе од 100 одсто на робу из централне Србије са још тројицом предсједника српских општина на сјеверу Косова дао оставку на ту функцију.