latinica  ћирилица
01/12/2018 |  14:10 | Аутор: СРНА

У недјељу топлије са сунчаним периодима, киша крајем дана

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује топлије вријеме са сунчаним периодима, али ће крајем дана на западу почети да пада слаба киша.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

Ујутро и прије подне преовладаваће мало до умјерено облачно, док ће у Херцеговини бити облачније уз могућност да понегдје падне мало кише, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана очекује се топлије вријеме са сунчаним периодима и уз умјерену облачност. Према вечери слиједи наоблачење са запада, које ће до понедјељка ујутро захватити већину крајева, углавном са слабом кишом.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, углавном јужних смјерова.

Јутарња температура ваздуха од минус четири до нула, на југу око пет, највиша дневна од шест до 12, на југу Херцеговине до 14 степени Целзијусових.

Метеоролози су за наредну седмицу најавили топлије вријеме и свакодневни раст температуре ваздуха.

У понедјељак, 3. децембра, понегдје ујутро може бити слабе кише или росуље, чији престанак се очекује током дана на сјеверу и западу, а током дана и у осталим крајевима. Јутарња температура ваздуха биће изнад нуле, а дневна од осам до 14 степени.

Слаба киша очекује се у појединим крајевима и у уторак, 4. децембра, али ће до вечери престати да пада, па ће се и дјелимично разведрити. Највиша дневна температура од девет до 15 степени.

Суво и топлије вријеме са сунчаним периодима биће у сриједу, 5. децембра, када ће једина на крајњем истоку бити нешто облачније. Дуваће слаб до умјерен вјетар јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 10 до 16 степени.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава претежно облачно вријеме, само је понегдје у Херцеговини забиљежена слаба киша или росуља.

Најхладније данас је било на Бјелашници гдје је у 13.00 часова измјерен минус један степен, док је у Сребреници, Рудом и Бугојну била нула степени.

Један степен измјерен је у Бијељини, Добоју, Зворнику, Брчком, на Сокоцу и у Српцу, док су на Чемерну, у Сарајеву, Новом Граду, Вишеграду, Крупи на Уни, Фочи, Шипову, на Иван Седлу и Тузли била два степена, у Бањалуци, на Хан Пијеску, у Приједору, Мркоњић Граду, Ливно, Сански Мост измјерена су три степена, у Гацку и Бихаћ четири, у Рибнику шест, у Билећи седам, у Требињу осам, у Мостару и Неуму девет, а у Широком Бријегу десет степени Целзијусових.