latinica  ћирилица
02/12/2018 |  11:43 ⇒ 17:02 | Аутор: СРНА

Кошарац: Званична бошњачка политика и циљеви исти као 1992.

Члан Предсједништва СНСД-а и посланик те партије у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је Срни да се званична бошњачка политика и циљеви водећих бошњачких политичара у Сарајеву нису промијенили у односу на ратну 1992. годину.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

"Ратне заставе, ратни покличи и звиждање породицама српских жртава испред зграде Суда БиХ у Сарајеву, као и ослобађајућу пресуда зликовцу и злочинцу Насеру Орићу, која је у том суду изречена, представљају сурово подсјећање на све оно што се Србима дешавало у ратном Сарајеву и што би им се и данас дешавало да немају своју државу, Републику Српску", истакао је Кошарац.

Он је нагласио да зграда у којој се налазе антидејтонске и наметнуте институције Тужилаштва и Суда БиХ и данас за огроман број Срба представља ратни концентрациони логор "Виктор Бубањ", у коме су само Срби пресуђивани без доказа, те мучени и убијани без страха од казне и правде.

"У Сарајеву се ништа не мијења пуне двије и по деценије! И данас се пријети смрћу оним Србима који у Сарајево уносе српске заставе. И данас би свако ко би у Сарајеву истакао српску заставу прошао као српски сват Никола Гардовић, који је убијен 1. марта 1992. године на Башчаршији", упозорио је Кошарац.

Он је рекао да након срамне пресуде Насеру Орићу и скандалозног понашања гомиле испред зграде бившег логора за Србе у Сарајеву, као и након пријетњи смрћу српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику због истицања заставе Републике Српске у згради Предсједништва БиХ, ништа више у БиХ неће бити исто.

"Српски народ и институције Републике Српске добро су разумјели ове поруке бошњачке политике. Добро смо разумјели и одсуство било какве озбиљне реакције представника међународне заједнице. Зато нико, а поготово бошњачки политичари и странци који подржавају такву политику, нема право да нам држи лекције када кажемо да је Република Српска наша држава, када славимо оне који су најзаслужнији за њено стварање и када тврдимо да је БиХ неодржива тамница за Србе", поручио је Кошарац.