latinica  ћирилица
02/12/2018 |  11:58 ⇒ 13:41 | Аутор: РТРС

Комеморација поводом смрти др Младена Поповића

У Бијељини је данас одржан комеморативни скуп поводом смрти доктора Младена Поповића, истакнутог здравственог, друштвено-политичког и спортског радника.
Комеморација поводом смрти др Поповића - Фото: РТРС
Комеморација поводом смрти др ПоповићаФото: РТРС

На комеморативном скупу у сали бијељинског Центра за културу "Семберија" од Поповића су се опростиле његове колеге, пријатељи и породица, који су евоцирали успомене на његов живот и дјело.

У име пријатеља и грађана Бијељине, од Поповића се опростио његов колега максилофацијални хирург Томо Ковачевић, који је рекао да је Младен Поповић био човјек са ставом и јединственим манирима.

Ковачевић је рекао да се Бијељина данас опрашта од великог човјека, пријатеља, колеге, љекара и спортског радника.

На комеморацији су говорили и Мирослав Мићић, Поповићев дугогодишњи пријатељ и саиграч у Одбојкашком клубу "Радник", те његова кћерка Младенка.

Младен Поповић преминуо је у петак навече у 80. години.

Поповић је био примаријус доктор максилофацијалне хирургије, један од првих који је радио естетске операције на глави.

Доктора Младена Поповића одликовао је предсједник Републике Српске Милорад Додик поводом Дана Републике Српске 2017. године Орденом крста милосрђа за признат дугогодишњи рад у здравству и велики допринос развоју здравствених услуга, као и у лијечењу пацијената на подручју Српске.

Поповић је рођен 1939. године у познатој бијељинској породици. Као одбојкаш био је најбољи јуниор Србије.

Са београдским "Жељезничаром" и браћом Гроздановић освојио је титулу првака бивше Југославије, играо је и за винковачку "Спачву" и Одбојкашки клуб "Граничар" из Јамене.

Поповић је 1977. године основао Одбојкашки клуб "Радник" у Бијељини и био је дугогодишњи играч, капитен и тренер овог клуба, а касније и његов предсједник Скупштине, те почасни предсједник.